10 супер храни на помощ срещу преумората

Правилното хранене понякога ни изглежда като мисия „невъзможна“ в напрегнатото ежедневие. А ето че настъпват и по-топлите пролетни и летни месеци, в които всеки копнее за онова толкова желано добре оформено тяло. За капак идва и пролетната умора, която изпива жизнеността на организма ни. Как да се енергизираме и да се чувстваме добре? Сайтът Foodpanda подреди 10 супер храни, които да държат ума и тялото ни в кондиция.

1. Орехи

superhrani-1Чудесна храна за мозъка и по-доброто ни настроение. Аминокиселината „триптофан“ в тях подсигурява доброто състояние на тялото и намаляването на стреса. Те се усвояват бавно от организма и в умерени количества допринасят за доброто физическо състояние на тялото.

2. Пресен чесън

superhrani-2Тайната на продукта се нарича алицин. Именно тази съставка може да ни предпази от преяждане, стимулирайки ситост в мозъка. Чесънът е перфектен като добавка към всякакъв тип зелени салати.

3. Спанак

superhrani-3Богат на желязо, много подходящ за консумация, особено за вегетарианци, които не могат да го набавят от месо. Спомага работата на митохондриите в организма ни, за да освобождават повече кислород и по този начин да се чувстваме по-енергизирани.

4. Артишок

superhrani-4Ако усещате умора, дори и от най-леките физически натоварвания, може би имате нужда да приемате повече магнезий. Артишокът е чудесен източник на минерала.

5. Сьомга

superhrani-5Сьомгата е най-ценният източник на омега-3 мастни киселини. Спомага за хидратацията в организма ни, а това се отразява на цялостния вид на тялото ни.

6. Ягоди

superhrani-6Освен че са изключително вкусни, ягодите са и много полезни. Имат високо съдържание на витамин С и са естествен антиоксидант, който пречиства организма ни от неблагоприятните природни фактори.

7. Яйца

superhrani-7Яйцата са продуктът, който спомага за по-добра памет.

8. Боровинки

superhrani-8Ако хапваме от вкусните плодове всеки ден, резултатите няма да закъснеят. Тайната съставка е определен вид антиоксидант, който активно подпомага паметта.

9. Грейпфрут

superhrani-9Прясно изцеден сок от плода е енергийната доза, от която се нуждае организмът ни всекидневно, особено в първите дни на пролетта.

10. Зеленчуци

superhrani-10Сезонните зеленчуци са естествен дар от природата, богати на аминокиселини и витамини и важни за правилното функциониране на организма ни.

http://www.10te.bg/

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login