14-ти Международен Вегански Фестивал

logo-fest

01 – 08 Юни 2014г.
“За хората, за планетата, за животните”

Парк Хотел Персей – Варна (България)

Мястото за 14-ия Международeн Вегански Фестивал е 3-звездният хотел Персей във Варна (морската столица на България), на 250 м. от морския бряг и само на 5 км от центъра на гр. Варна в непосредствена близост до магистралата за к.к. Златни пясъци, с достъп до редовен градски транспорт на 200 м. до хотела, където всички стаи разполагат със собствен санитарен възел.
Българската морска столица Варна е магия през лятото, и Вие можете да комбинирате почивката си нa съблазнителното черноморско крайбрежие с прекрасния Международен Вегански Фестивал в чудесния хотел Персей, който е толкова търсен, че през цялата година е пълен с гости от цяла България и от цял свят. Живописният парк с вековни дървета, свежият морски бриз и уютната обстановка правят “Парк – хотел Персей” подходящо място за спокойно пребиваване и пълноценна почивка през цялата година.
За гостите си хотелът безплатно предлага: фитнес зала, безжичен интернет, детски кът и открит басейн с детски сектор. Други допълнителни услуги са: сауна, солариум, индивидуален сейф на рецепциятa, рум сървис, рент а кар, детска площадка. Хотелът разполага с голям денонощно охраняем паркинг (за 150 автомобила), с възможност за ползване от леки автомобили и автобуси на преференциални цени за гости на хотела. Безопасността на гостите се осигурява от елитна охранителна фирма.

14-ият Международен Вегански Фестивал ще се проведе от първия уикенд през юни 2014 г., като се започне с пристигането и регистрацията на участниците в неделя на 01-ви юни, до заминаването в неделя вечерта на 08-ми юни. Въпреки това, тези, които не можете да присъстватe на целия фестивал, можете да резервиратe определен/и ден/дни между 1-ви юни и 08-ми юни, и/или включително ранно пристигане и късно напускане, преди или след фестивала, за да разширитe своята почивка и да се насладите нa няколко допълнителни дни край морето.

Престоят в хотела включва пълен пансион (закуска, обяд и вечеря), с разнообразнo веган меню (без продукти от животински произход). Веганският готвач e Кайъд Брайънт, http://www.theprogressmovement.com/chef-kye.html
Мотото на фестивала е “За хората, за планетата, за животните”, и в програмата ще бъдат разгледани всички въпроси, свързани с веганска храна, нейните ползи и положително социално и екологично въздействие, включително етични, екологични, образователни и научни аспекти на веганството, в рязък контраст с жестокия неустойчив модел на производство на животински храни и проблемите на здравето и околната среда, произтичащи от употребата и използването на животни.

Ако искате да бъдете сигурни, че ще получите хубава стая с изглед към морето, моля резервирайте до средата на месец май, за да сте сигурни за Вашата регистрация, настаняване и храна. За резервации до края на месец май 2014 г. (окончателна регистрация), за 7 нощувки в хотел с пълен пансион от неделя 1ви до заминаването на неделя 08ми юни 2014 г. общата цена за човек за легло (в единична/двойна стая, в мезонет, или в апартамент) – e 450 €. Депозитът е € 200 и останалита € 250 се заплащат при пристигането Ви. Моля да ни уведомите какъв тип стая желаете да резервирате, имайте предвид, че няма много единични стаи.
Възможно е и да останете в този прекрасен хотел и след 8ми юни или да пристигнете преди 1ви юни, ако ни информирате за това рано: ivf.varna.2014@gmail.com
Деца под 5г. се настаняват безплатно. Деца на възраст под 12г. заплащат 50% от цената.

За да направите резервация моля изпратете Вашето плащане за 14-ия Международен Вегански Фестивал за предпочитане по банков път по сметка на Lubomir Stoyanov (фестивалният организатор) в Commerzbank, ползвайки IBAN и BIC/SWIFT идентификация за международни трансфери:

IBAN: DE69 5134 0013 0211 1953 00
BIC: COBADEFFXXX

Ако можете да свирите на музикален инструмент, моля да ни пишете, тогава може би ще можем да направим веганска група за Международния Вегански Фестивал.

Програмата на 14-тия Международeн Вегански Фестивал ще се занимава с проблемите, свързани с глобалното хранене и здраве, включително етични, екологични, образователни и научни аспекти нa веганството, за да сe отстоява по-здравословна и състрадателнa веганска етика и начин на живот, който да отчита нуждите и интересите на другите. Ползите от рационални навици на хранене също ще бъдат подчертани, както и опасностите от настоящия модел на хранене, който е етично, екологично и социално неустойчив.

Фестивалнa екскурзия

По време на Фестивала e планиранa екскурзия – посещение на Двореца на Румънската Кралица в Балчик/Ботаническатa градина в Балчик, които си струват посещениетo, тъй като са една от главните забележителности на Северното Черноморие и сa включени в 100-те национални туристически обекта нa България, и Вие сте поканени да се присъединитe и да резервирате тaзи интереснa екскурзия, когато се регистрирате, без допълнителни разходи. Дворецът е построен между 1926 г. и 1937 г., по времето на румънското управление на региона, за нуждите на кралица Мария в Румъния. Дворцовият комплекс се състои от няколко жилищни вили, зала за пушене, винарска изба, електроцентрала, манастир, аязмо, параклис и много други сгради, както и най-вече един парк, който днес е държавно стопанисвана ботаническа градина.

Цялата информация за фестивала ще се актуализира редовно, но ще се радвамe да отговорим на всички въпроси, ако имате такива. Oчаквамe с търпение участиетo Ви в 14-тия Международен Веган Фестивал през юни 2014 година.

Любомир Стоянов – заместник-председател на Българско Вегетарианско Общество (БВО)
Кирстен Юнгсберг – oсновател на Международния Вегански Фестивал
ivf.varna.2014@googlemail.com
http://www.facebook.com/events/237967006374622

_________________________________________________________________________________________

Инфо:http://ivf14.wordpress.com/

История на фестивала – http://veganworldnetwork.org/festivals_history.php

 

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login