5 мита за гроздето

Какво ли не се говори за този вкусен плод! Някои специалисти силно го препоръчват, други съветват да не прекаляваме с него. Нека разгледаме няколко мита, които са силно разпространени и които не са чак до там верни!

 

1. Гроздето не съдържа толкова полезни вещества. Напротив! То е богато на витамини А, С, Б6. Също така и на фолиева киселина, магнезий, фосфор, калций, калий, желязо и селен. То съдържа и така полезните флавоноиди, които пък го правят страхотен антиоксидант.

 

2. Яжте грозде смело и без мярка! Уви, не… Не бива да консумираме повече от 300-500 гр. на ден. Все пак, гроздето е сладко и не е добре да се прекалява с него.

 

3. Всеки може да яде грозде! Отново не. То се препоръчва само на хора със здрави стомаси, защото е трудно смилаема храна. Не се препоръчва и на диабетици, както и на хора с наднормено тегло, защото увеличава нивата на инсулин в кръвта.

 

4. Бялото грозде е най-калорично. Всъщност именно то най не е. Около 40 калории за 100 гр.

 

5. Най-добре да го ядем без семките. И това не е вярно. В семките се съдържат витамини А, Е и К. Както и полезни масла, които допринасят цялостно за подмладяването на организма. Така че, малко гроздови семки съвсем няма ви се отразят зле./beu.bg,walpapers.com

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login