6 уникални рецепти за масло с билки!

Масло с билки – Всички познаваме вкуса и аромата на маслото, използвано за намазване на чеснови хлебчета, но можете да приготвите чудесно билково масло и с други подправки.

Намажете с него препечени филийки или овкусете задушени зеленчуци или печено месо.

 

Масло с градински чай

Продукти:

250 г краве масло със стайна температура

1 с. л. листа от пресен градински чай, нарязани на ситно

3 с. л. листа от пресен магданоз, нарязани на ситно

10 зелени маслини, без костилки, нарязани на ситно

2 броя филе от аншоа, нарязани на ситно (по желание)

Инструкции:

Сложете маслото в подходящ съд. Добавете останалите продукти и разбъркайте до пълното смесване на съставките.

Поставете сместа върху парче алуминиево фолио с приблизителна дължина 20 см. Навийте на руло с диаметър 5 см, подгънете краищата и съхранявайте в хладилник до употребата на маслото.

 

Масло с люти чушки и кориандър

Продукти:

40 г ядки макадамия, нарязани на едро

250 г краве масло със стайна температура

3 с. л. пресен кориандър, нарязан на едро

2 пресни листа от зелен лимон, нарязани на ситно

1 голяма червена люта чушка, нарязана на ситни кубчета

1 с. л. сок от зелен лимон

Инструкции:

Сипете ядките в тиган (без мазнина) и препечете до златисто, като разбърквате. Прехвърлете в подходящ съд и оставете да изстинат.

Сложете маслото в купа, добавете препечените ядки и останалите продукти и разбъркайте добре.

Прехвърлете сместа върху парче алуминиево фолио с приблизителна дължина 20 см. Навийте на руло с диаметър 5 см, като подгънете краищата. Съхранявайте в хладилник до употребата на маслото.

 

И още рецепти за масло с билки:

Масло с магданоз и лимон

Към 250 г краве масло със стайна температура добавете 3 с. л. ситно нарязан пресен магданоз, 2 ч. л. настъргана лимонова кора, 3 ч. л. лимонов сок, сол и прясно смлян черен пипер.

Билково масло със синьо сирене

Към 250 г краве масло със стайна температура добавете 125 г синьо сирене, нарязано на ситно, по 1 с. л. нарязани зелен лук, мента и копър и 1 с. л. бяло вино.

Масло с хрян и горчица

Към 250 г краве масло със стайна температура добавете 2 с. л. сос (паста) от хрян, 1 с. л. горчица и 2 с. л. ситно нарязан пресен магданоз.

Пикантно масло с джинджифил

Към 250 г краве масло със стайна температура добавете 2 ч. л. ситно настърган пресен джинджифил, 1 ч. л. червен пипер (не много лют) и 1 с. л. сос уорчестър.

http://lekuva.net/

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login