Агнешки бъбреци

Агнешките бъбреци са богати на витамин B1 (26,7 %), витамин B2 (111,1 %), витамин PP (30,3 %), натрий (15,4 %), фосфор (29,1 %), желязо (49,4 %) (където процентът отговаря на дневни норми в 100 грама). Продуктът има високо съдържание на холестерол. В състава му влиза пантотенова киселина, ензими и екстракти.

За да се премахне неприятния мирис, преди приготвяне, бъбреците се оставят да престоят около 30 минути в слаб разтвор на оцетна киселина или във вода.

Агнешките бъбреци стават вкусни, ако се прибавят пикантни подправки, зеленчуци.

Хранителна стойност при 100гр.
Вода79.7мл.
Белтък13.6гр.
Въглехидрати0.0гр.
Мазнини2.5гр.
Калории77кал.
Витамини и минерали
витамини В1, В2, РР; натрий, фосфор, желязо, йод

framar.bg

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login