Агнешки черен дроб

agneshki-cheren-drob

От агнешки черен дроб могат да се приготвят много вкусни ястия. По хранителна стойност той не отстъпва на месото, а по съдържание на витамини го превъзхожда.

Черният дроб е богат на витамини A, B1, B2, C; съдържа калий, калций, магнезий, фосфор, натрий, желязо, цинк, йод, мед, магнезий, селен, кобалт.

Освен витамини, в състава на дроба има и голямо количество вода, което го прави нетраен.

Продуктът е вкусен печен и задушен. Може да се приготви с различни билки, подправки или зеленчуци. Сервира се като основно ястие или като гарнитура.

Хранителна стойност при 100гр.
Вода71.2мл.
Белтък18.7гр.
Въглехидрати0.0гр.
Мазнини2.9гр.
Калории101кал.
Витамини и минерали
витамини А, В1, В2, С; калий, калций, магнезий, фосфор, натрий, желязо, цинк, йод, мед, селен, кобалт

framar.bg

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login