Агнешко месо

agneshko-meso

Агнешкото месо си прилича със свинското по процентно съдържание на белтъчини. Разликата между тях е в наличието на мазнини: в агнешкото има значително по-малко, което го прави по-полезно. Ползата му се състои във веществата, които влизат в състава му. А те са: калий, магнезий, йод, желязо; богатство от витамини от група В. Известно е, че тези елементи и витамини са необходими за поддържане на добро здраве.

Консумацията на агнешко месо влияе положително на храносмилателната система. Това е така, защото неговата мазнина се усвоява лесно от стомаха и не го натоварва много. Месото е диетично, наличието на лецитин в него напълно нормализира обмяната на холестерола, препоръчва се при различни диети.

С лечебна цел се употребява агнешката мазнина. Пероралният й прием е добро средство за профилактика срещу вирусни простудни заболявания.

 

Вредата от агнешкото месо

Вредата е аналогична с тази от останалите видове месо. На първо място, прекомерната консумация на месни продукти може да доведе до затлъстяване и склероза. Стари хора и страдащи от артрит да не прекаляват с употребата му. Това се свързва с факта, че по костите на месото има бактерии, които помагат за прогресирането на артрита и влияят неблагоприятно върху организма. Ако консумирате премерено, тези негативни свойства на месото не ви застрашават. С други думи, нормалният прием не крие опасности за живота и здравето на човека.

Очевидно е, че агнешкото месо притежава повече полезни свойства, отколкото вредни и то си остава най-лекото и диетично месо.

Хранителна стойност при 100гр.
Вода67.6мл.
Белтък16.3гр.
Въглехидрати0.0гр.
Мазнини15.3гр.
Калории203кал.

framar.bg

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login