Бадемово мляко

СЪСТАВКИ:

1 чаша накиснати бадеми – киснат се около 12 часа. Сложете ги вечер и на сутринта са готови

2 чаши вода – изворна за препоръчване, но и всякаква друга става

1/2 ч.л канела

3-4 фурми – може да ги замените със стевия, агаве, кленов сироп, натурален мед

bademowomliako

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Измийте хубаво накиснатите бадеми и ги изцедете. След това поставете една чаша в блендера и допълнете с една чаша вода. Пуснете блендера и блендирайте докато се получи смес, подобна на гладка каша. Ако блендерът Ви се справя трудно със сместа добави още малко вода или със шпатула или някаква лъжица разбъркайте сместа.

След като се е получила бадемовата каша, добавете канелата и подсладителя, който сте избрали – фурми, стевия, агаве… . После изсипвате останалата вода и блендирате за около 2 минути.

Получената течност трябва да прецедите с торбичка за цедене на ядкови млека или марля.

Полученото мляко може да съхраните, ако не го изпиете веднага в стъклена бутилка или буркан в хладилника. Опитът показва, че издържа около 3 дни, но е по-добре на втория да се употреби.

Ако млякото Ви се стори гъсто, винаги може да си го разредите с още вода.

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login