БАДЕМОВО РЕВАНЕ С ПОРТОКАЛОВИ КОРИ

bademovo-revane-s-portokalovi-kori-1Необходими продукти:
4 яйца
350 грама фин грис
250 грама масло, безсолно
250 милилитра прясно мляко, пълномаслено
200 грама захар
120 грама бланширани бадеми, смлени
100 грама кедрови ядки
50 грама брашно
3 чаени лъжички бакпулвер
кората на 1 портокал, настъргана
За сиропа:
400 грама захар
360 милилитра вода
1 супена лъжица портокалов екстракт /по желание/

bademovo-revane-s-portokalovi-kori-2
Начин на приготвяне:
Смесете съставките за сиропа в малка тенджера на средно силен огън.
Варете в продължение на 3-4 минути, докато захарта се разтопи напълно и сиропът се сгъсти. Оставете настрана, за да изстине.
Добавете сухите съставки в голяма купа – гриса, брашното, бакпулвера, смлените бадемови ядки и кедровите ядки.
В друга купа разбийте маслото със захарта до получаването на гладка кремообразна смес.
Прибавете млякото и отново разбъркайте.
Постепенно добавете яйцата и портокаловата кора, като не изключвате миксера, докато се комбинират напълно.
Прехвърлете сместа в сухите съставки и отново разбъркайте, използвайки приставките за тесто.
Подмажете дъното и стените на правоъгълна тава за печене с диаметър около 35 х 23 сантиметра и изсипете тестото в нея.
Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 45 минути до златисто кафяв цвят.
Извадете тавата от фурната, нарежете на парчета и залейте със захарния сироп.
Оставете реването да престои поне няколко часа, преди да го сервирате.
Гарнирайте с ядки и портокалови кори и поднесете.
Да ви е сладко!

Рецепта- Framar.bg

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login