Банички от хляб и сирене

эээээ

Няма къща, в която да няма останал някакъв хляб от предния ден. Вместо да се чудите какво да го правите освен на пържени филии, спокойно може да приготвите тези банички от хляб и да разнообразите семейното меню.

Необходими продукти за банички от хляб:

4-5 филии хляб, 100-150 гр. сирене, 2 яйца, 250 мл. прясно мляко (когато нямам ползвам кисело мляко), щипка сол ако има нужда, около 30-40 гр. кашкавал, ако имате и малко краве масло (може да го замените с 1-2 супени лъжици олио).

Приготвяне: Хлябът се нарязва на кубчета. Двете яйца се разбиват на ръка с вилица или ръчна разбивачка до еднородност и се добавя млякото- прясно или кисело (с прясното мляко баничките от хляб стават по меки, но и двата варианта са хубави както топли така и студени). Разбърквате сместа добре и заливате хляба. Оставяте за минута две да се напои добре и добавяте натрошеното сирене. Както по- горе казах, може да добавите и настърган кашкавал ако имате. Всичко разбърквате и разпределяте в силиконови форми за мъфини. В случай, че не разполагате със силиконови форми, а ползвате метална форма, непременно я намазнете добре, за да не залепнат баничките. Върху всяка баничка сложете парченце краве масло, което ще обогати вкусът им. Не препълвайте формите, защото по време на печене сместа се надига доста и може да потече навън. Печете в предварително загряна фурна на 200 градуса докато вашите банички от хляб се запекат до златисто. Готовите изпечени банички оставете да се охладят леко във формите и поднесете с чаша айран или каквото обичате. С тази рецепта ще разнообразите закуските си и спокойно може да сложите за училище на децата си. Преди доста години приготвях тази рецепта в тава като цяла баница, но впоследствие започнах да я правя в индивидуални форми. Мисля, че така изглежда много по-добре.

изпечени банички от хляб

вкусни банички от хляб

ээээээ

Източник: hitrinibg

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login