Бърза и лесна лимонада от диня разхлажда в жегата

В разгара на лятото и сезона на дините е просто задължително да се радваме на вкусовите качества на сочния плод. Канал 3 представя един изключително бърз и лесен начин да си приготвите разхлаждаща динена лимонада, която не само ще ви освежи в летните жеги, но е и страшно полезна.Необходми продукти:
– парчета диня около 700 г (без кората и костилките)
– кората от 1 лимон
– 3/4 ч.ч прясно изцеден лимонов сок
– 1/2 ч.ч светъл мед
– 1 лимон на резени за украса
Ако си падате по-сладките напитки може смело да увеличите количеството на меда, ако пък харесвате по-киселия и свеж вкус на лимоните – добавете още от тях.

Начин на приготвяне:

1. Поставете парчетата диня в кухненски робот или блендер и ги пюрирайте до гладка смес. Пресипете в голяма купа или кана и прибавете лимоновата кора. Тези от вас, които държат на интересния начин на поднасяне могат да използват за съд кората от динята:

2. В съд смесете сока от лимона и меда и разбъркайте, докато медът се разтвори напълно. Добавете към динената смес. Разредете с 1 1/2 чаши студена вода, покрийте купата и приберете в хладилника, за да се изстуди добре.

3. Сервирайте с много лед. За украса може да използвате лимонови резени, листа от мента или динени топчета. Стават лесно с помощта на малка лъжичка:


Източник: Блиц

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login