„Баяр” – традиционна българска атмосфера, съчетана с гостоприемството

New Picture

Попадайки в ресторант – градина „Баяр”, не само се пренасяш в друго място, но и в друго време. В продължение на няколко часа забравихме, че сме в София, а още по-малко – в бетонния квартал Люлин. Да, там се намира този вълшебен родопски кът. А адресът е ж.к. Люлин – 2, ул. Ген. Михаил Савов, прекрасна родопска къща пред блок 230.

 map 5_new 1_new4

Името на ресторанта произлиза от старобългарската дума „Баяр“, която означава булгар, български, българин, българско. А името „Баяр“ е носено от владетел на Стара България, който е управлявал преди Хан Аспарух, твърдят на сайта си.

5 1

Тук ние  се насладихме на традиционна българска атмосфера, съчетана с гостоприемството на персонала, повярвайте ни – той е на доста високо ниво!

Кухнята на ресторанта е българска регионална с разнообразно меню и интересни специалитети: пълнени прасенца, агнета, сьомга на пара, домашни картофки и много други вкуснотии.

57zskq86ctzmried

Поръчахме си джуркана коприва, козе сирене на пещ с мед и орехи и богат сач от няколко вида месо. Не забравяйте и салатката… А това, което задължително трябва да опитате  е кашкавала на пещ и скарата.

gdjso1oe 15r7wd6n

Горещо препоръчваме ресторант „Баяр”, който всъщност разполага с превъзходна лятна градина за 150 души и две прохладни вътрешни зали с 140 места, за предстоящите летни месеци.

d51un3gm

Това е  място, където наистина може  да изживеете приятни мигове със семейството си или с приятелите си. А от  ресторант „Баяр“ ни убедиха, че е много  подходящ за организиране на групови тържества и в бонус предлагат и жива музика.

Снимки: www.baiar-bg.com и www.359food.bg

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login