Блат за торта

Print Recipe
Блат за торта
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Порции
Порции
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Трябва да приготвите тестото на водна баня. За целта напълнете еднолитрова тенджера наполовина с вода. Сложете я на котлона на висока температура. Поставете голяма купа върху врящата вода. Сипете яйцата, жълтъците, захарта и меда и ги разбивайте докато станат на пяна. Ще отнеме около 7-10 минути. Поддържайте температура от 45 градуса в купата. Използвайте сладкарски термометър. Сместа ще премине през няколко фази. Първо ще бъде като пяна, след това ще стане гладка и накрая ще се сгъсти. Когато това стане, ще бъде гореща, с утроен обем и светъл цвят, а захарта ще е напълно разтворена.
  2. Махнете купата от котлона и започнете да разбивате сместа с миксер на средна скорост докато се охлади, леко увеличи обема си, стане още малко по-гъста и светла, около 7-10 минути. Добавете брашното много внимателно като разбърквате с шпатула, докато сместа го поеме напълно. Не прекалявайте с бъркането.
  3. Намажете с масло и покрийте с пергаментна хартия 20-сантиметрова кръгла тава. Напълнете ¾ от нея с тестото. Печете го в предварително загрята на 180 градуса фурна докато получите златисто кафяв блат. Ще отнеме около 30 минути.
  4. Оставете блата да изстине леко. Извадете го от тавичката и го сложете да изстине напълно върху метална скара. Може да съхранявате блата 2-3 седмици във фризера, добре увит в найлоново фолио. Преди да го използвате го оставете да добие стайна температура.
  5. Може да приготвите шоколадов блат като заместите ¼ ч. ч. от брашното с неподсладено какао. Предварително го пресейте.
Recipe Notes

Снимка: Pinterest

Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login

Блат за торта

Print Recipe
Блат за торта
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Порции
Порции
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Трябва да приготвите тестото на водна баня. За целта напълнете еднолитрова тенджера наполовина с вода. Сложете я на котлона на висока температура. Поставете голяма купа върху врящата вода. Сипете яйцата, жълтъците, захарта и меда и ги разбивайте докато станат на пяна. Ще отнеме около 7-10 минути. Поддържайте температура от 45 градуса в купата. Използвайте сладкарски термометър. Сместа ще премине през няколко фази. Първо ще бъде като пяна, след това ще стане гладка и накрая ще се сгъсти. Когато това стане, ще бъде гореща, с утроен обем и светъл цвят, а захарта ще е напълно разтворена.
  2. Махнете купата от котлона и започнете да разбивате сместа с миксер на средна скорост докато се охлади, леко увеличи обема си, стане още малко по-гъста и светла, около 7-10 минути. Добавете брашното много внимателно като разбърквате с шпатула, докато сместа го поеме напълно. Не прекалявайте с бъркането.
  3. Намажете с масло и покрийте с пергаментна хартия 20-сантиметрова кръгла тава. Напълнете ¾ от нея с тестото. Печете го в предварително загрята на 180 градуса фурна докато получите златисто кафяв блат. Ще отнеме около 30 минути.
  4. Оставете блата да изстине леко. Извадете го от тавичката и го сложете да изстине напълно върху метална скара. Може да съхранявате блата 2-3 седмици във фризера, добре увит в найлоново фолио. Преди да го използвате го оставете да добие стайна температура.
  5. Може да приготвите шоколадов блат като заместите ¼ ч. ч. от брашното с неподсладено какао. Предварително го пресейте.
Recipe Notes

Снимка: Pinterest

Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login