Брускета с домати

Брускета е антипаста от Италия , състояща се от хляб на скара натъркат с чесън и гарнирани със зехтин , сол и черен пипер .
Вариациите могат да включват към брускетата гарнитурата от домати , зеленчуци , боб, консервирано месо или сирене, най-популярната рецепта извън Италия включва босилек , пресни домати , чесън и лук или моцарела . Брускета обикновено се сервира като закуска или предястие.

Print Recipe
Брускета с домати
Гласове: 1
Оценка: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Порции
Продукти
Порции
Продукти
Гласове: 1
Оценка: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Запечете хляба в сух тиган или във фурната до златисто кафяво. Във фурната ще отнеме от три до пет минути (в зависимост от размера на хляб) при температура 200 градуса.
  2. Нарежете доматите на кубчета с големина около половин сантиметър. Нарежете много на дребно чесъна .
  3. Загрейте тиган и сипете малко зехтин. След това в загряна мазнина добавете доматите за минута две, само да се затоплят, без да се губи вкуса на пресен домат. След това овкусете с балсамова паста, разбъркайте и отстранете от огъня.
  4. Препечения хляб се гарнира с останалия зехтин, след това поставете топлите домати и сол на вкус. Поръсете с прясно смлян черен пипер и ситно нарязан босилек. Така приготвеното ястие е подходящо като предястие - например за вина.
Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Брускета с домати

Print Recipe
Брускета с домати
Гласове: 1
Оценка: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Порции
Продукти
Порции
Продукти
Гласове: 1
Оценка: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Запечете хляба в сух тиган или във фурната до златисто кафяво. Във фурната ще отнеме от три до пет минути (в зависимост от размера на хляб) при температура 200 градуса.
  2. Нарежете доматите на кубчета с големина около половин сантиметър. Нарежете много на дребно чесъна .
  3. Загрейте тиган и сипете малко зехтин. След това в загряна мазнина добавете доматите за минута две, само да се затоплят, без да се губи вкуса на пресен домат. След това овкусете с балсамова паста, разбъркайте и отстранете от огъня.
  4. Препечения хляб се гарнира с останалия зехтин, след това поставете топлите домати и сол на вкус. Поръсете с прясно смлян черен пипер и ситно нарязан босилек. Така приготвеното ястие е подходящо като предястие - например за вина.
Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply