Бял мъж от мляко

 

byal_mazh_2
Млякото може да бъде краве, овче, козе или биволско.
Подсирва се, както се прави сирене.
Готовото прясно сирене се оставя да престои 24 часа, без да се осолява – само се отцежда от суроватката. След това се прехвърля в дълбок тиган или тенджера, да се затопли добре.
Затопленото сирене се бърка с дървена лъжица само в една посока, докато започне да се отделя маслото.
Тогава се добавят 2 – 3 супени лъжици смес от царевично брашно за качамак и пшенично брашно. Бъркането продължава, докато се получи хомогенна смес – средно гъста каша, която се посолява.

Рецепта на Донка Терзиева от Разлог

Снимка – http://www.supichka.com/

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login