Честит рожден ден, лейди Джулия !

На 15 август се навършват 102 години от рождението на безусловната звезда на телевизионната кулинария Джулия Чайлд.

image

Жената, която се боеше от „истеричния страх от храната”, има своето запазено място в сърцата на милиони почитатели.

В празничния ден, в ефира на Фиеста ТВ ще видим лейди Джулия в компанията на Жак Пепен в „Кулинарна класика за всеки ден”.

Чайлд и Пепен ще ни преподадат малко от своята философия на готвенето и от нагласата си към традициите и правилата. Сред любителите на предаването има и зрители, които не се интересуват от точната рецепта за крем Англез, а по-скоро се наслаждават на ненатрапчивата демонстрация на класа и умения и на приятната атмосфера, царяща в кухнята. И Чайлд, и Пепен са звезди, което не им пречи да снимат в непретенциозната домашна обстановка на кухнята на Джулия, вместо в разточително студио, да си разменят шеги и закачки, зад които прозира взаимният респект.

gty_julia_child_dm_111005_wblog

Джулия проявява неуморния си бунтарски дух и радва и с реплики като: „Винаги е добре да имате под ръка красиви порцеланови чинии” или „не вярвайте на хора, които не обичан да ядат.”

Отбележете годишнината на една достойна жена, направила много за човечеството с „Мисис Чайлд и мосю Пепен – кулинарна класика за всеки ден” от 10.30, 16.30 и 21.00 ч.

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login