Чудни мъфини с бонбони Маршмелоу

Print Recipe
Чудни мъфини с бонбони Маршмелоу
Маршмелоу са меки бонбони, които се приготвят от захар, вода, желатин и вода разбити на пухкава маса, като често се добавят оцветители и овкусители, а в някои рецепти се използват и яйца. Първоначално са се появили като лечебни бонбони приготвяни с екстракт от растението бяла ружа (англ. marshmallolw - маршмелоу, откъдето идва и името им), с успокояващ ефект при болно гърло.
Гласове: 1
Оценка: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Категория Десерти
Порции
Гласове: 1
Оценка: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Загрейте фурната до 180° С . Поставете бисквитите в голяма запечатваща се найлонова торбичка и ги начупете ситно на трохи. Добавете към тях, пудра захар и масло.
  2. Използвайте формички за печене на мъфини, поставете 1 лъжичка от сместа във всяка формичка. Натиснете трохите и печете се 4-5 минути.
  3. Докато са във фурната, начупете шоколада на кубчета в правоъгълна форма. Извадете от фурната запечените трохи и поставите по един правоъгълник във всяка чаша.
  4. Нарежете бонбони Маршмелоу на половината с помощта на ножица потопена в студена вода. Поставете по една половинка във всяка чаша. Върнете във фурната за 1-2 минути или докато бонбоните поомекнат.
  5. Извадете от фурната и охладете за 15 минути. Внимателно отстранете чашките от формичките.
  6. След като изтинат потопете всяко в шоколад, който сте разтопили предварително в микровълновата за около 1 и 1/2 минути или докато се разтопи и стане гладък, като се разбърква на всеки 20 секунди. Потопете върха на всеки мъфин в разтопения шоколад . След това се оставят да престоят четиридесет минути... до 1 час на стайна температура.
Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login

Чудни мъфини с бонбони Маршмелоу

Print Recipe
Чудни мъфини с бонбони Маршмелоу
Маршмелоу са меки бонбони, които се приготвят от захар, вода, желатин и вода разбити на пухкава маса, като често се добавят оцветители и овкусители, а в някои рецепти се използват и яйца. Първоначално са се появили като лечебни бонбони приготвяни с екстракт от растението бяла ружа (англ. marshmallolw - маршмелоу, откъдето идва и името им), с успокояващ ефект при болно гърло.
Гласове: 1
Оценка: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Категория Десерти
Порции
Гласове: 1
Оценка: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Загрейте фурната до 180° С . Поставете бисквитите в голяма запечатваща се найлонова торбичка и ги начупете ситно на трохи. Добавете към тях, пудра захар и масло.
  2. Използвайте формички за печене на мъфини, поставете 1 лъжичка от сместа във всяка формичка. Натиснете трохите и печете се 4-5 минути.
  3. Докато са във фурната, начупете шоколада на кубчета в правоъгълна форма. Извадете от фурната запечените трохи и поставите по един правоъгълник във всяка чаша.
  4. Нарежете бонбони Маршмелоу на половината с помощта на ножица потопена в студена вода. Поставете по една половинка във всяка чаша. Върнете във фурната за 1-2 минути или докато бонбоните поомекнат.
  5. Извадете от фурната и охладете за 15 минути. Внимателно отстранете чашките от формичките.
  6. След като изтинат потопете всяко в шоколад, който сте разтопили предварително в микровълновата за около 1 и 1/2 минути или докато се разтопи и стане гладък, като се разбърква на всеки 20 секунди. Потопете върха на всеки мъфин в разтопения шоколад . След това се оставят да престоят четиридесет минути... до 1 час на стайна температура.
Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login