Дейвид Роко

za_gybi_s_deivid_roko

Филмът е Dolce vita, режисьорът – Дейвид Роко

В топлите следобеди на циганското лято желанието да си откраднеш от офиса някой сладостен миг безделие е особено силно. А ето го и човекът, който ще ни накара да забравим и последното зрънце угризение – Дейвид Роко. Най-любимият кулинар на зрителите на Фиеста ТВ отново е в ефира.  Щом усетим спешна потребност да погледнем на живота откъм сладката му страна, Роко е насреща. Той ни показва колко истина има в клишето, че щастието е в простотата. А готвенето му е в унисон с тази нагласа. Забравете за скъпите, редки продукти, сложните ритуали и техничните изпълнения. Настроението и нагласата са също толкова съществена част от рецептата, колкото и хубавия зехтин и пресните продукти, настройте се на безметежна вълна, настройте се за „Сладкия живот на Дейвид Роко” .

Да сготвиш за любимите си, да изненадаш приятел с нещо вкусно или да размениш рецепта със съседа – тези неща са по-важни от достигането на кулинарните върхове.  Няма да ви остане и грам съмнение в това като видите как Дейвид приготвя салса верде на двора на старинна къща в сърцето на Тоскана, или как бъбри с търговците на пазара и ги оставя да му изберат най-доброто от стоката си.

Именно простите рецепти на Дейвид Роко са сред любимите на зрителите на Фиеста ТВ, а на сайта www.fiestatv.tv можете да ги откриете в цялото им разнообразие. Ако поразровите из кулинарните форуми, ще се убедите, че специалитетите му се радват на голяма популярност сред любителите на доброто хапване у нас.

Съвсем по италиански нещата се приготвят на принципа Quanto basta (докато стигне), защото за Дейвид готвенето не е точни мерки и теглилки, а въпрос на лично отношение, на настроение и наличност в хладилника. Ще го видите да готви в кухнята, но също на терасата, на двора и дори върху капака на колата, стига последната да е паркирана на красиво място.

Освен из италианската кухня, Роко ни разхожда и из Флоренция и Тоскана.  С него надникваме из интимните кътчета на града на Медичите, виждаме красоти, които не отстъпват на Давид на Микеланджело или картините на Ботичели, при това не ни се налага да се блъскаме с тълпите туристи и търговците на сувенири. Хедонистът на Фиеста ТВ ни води да опитаме прясно добит зехтин, и кехлибарено вино, разхожда ни из селски панаири и празници на храната, опитваме пресни зеленчуци и отбрани деликатеси. Преживяваме драмите на приятелите му, гостуваме на фермери и графове, на месари и винопроизводители. Казват, че богатството на дадено място са хората, които го обитават. Познатите на Дейвид в Тоскана напълно ни убеждават в това.

Днес имаме на разположение всякакви храни по всяко време на годината,  Роко обаче е привърженик на готвенето с пресни, сезонни продукти. Убедителност не му липсва – току-що пресования зехтин, прясно изпечения хляб, ароматните треви и подправки, зрелите на място зеленчуци – научим ли се да избираме най-доброто, което сезонът предлага, успехът е сигурен. Хубавият стек пък „расте” през цялата година, Роко само ще ни подскаже как да го приготвим. Останалото е въпрос на добра компания, а с Дейвид Роко тя е гарантирана. Убедете се сами, фаворитът на Фиеста ТВ приема гости всеки ден.

 

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login