Диети: Бобът подмладява и вталява

 

Бобът има изключително висока хранителна стойност: белтъчини – 23,3%, въглехидрати – 55,5%, вода – 11,2%, и мазнини – 1,5%. Той е богат на витамин С, провитамин А, витамини от групата В, витамин Е, фолиева киселина, минерали и баластни вещества.Витамините C, A, E и цинк ефикасно се борят срещу свободните радикали и осигуряват на кожата здраве и младост. Има ниско съдържание на калории (31 ккал на 100 грама), без наситени мазнини, което го прави подходящ за диети.

Той е зеленчук, който укрепва имунната система и подобрява обмяната на веществата.

Народната медицина препоръчва употребата на изсушени обвивки от зелен фасул, като приготвената отвара се прилага при хора, страдащи от диабет, високо кръвно налягане и пикочни възпаления.

Източник: Марица

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login