Домашен кашкавал „Савена“

images
Необходими продукти: 8 л краве мляко, 6 супени лъжици готварска сол, 3 – 4 супени лъжици лимонтузу.
Приготвяне: Млякото се кипва и се оставя да ври 5 минути на не много силен огън. Сипва се солта и се бърка, като млякото се оставя да ври още 5 минути със солта. Добавя се лимонтузуто, бърка се и ври отново още 5 минути. След това млякото се изсипва в кърпа от тензух, обвива се от всички страни и се поставя в
преса за сирене, като се оформя по подходящ начин – на питки или калъпчета с помощта на дървени дъсчици. Така кашкавалът престоява 2 часа при стайна температура.

Рецепта на Лиляна Калоянова от Пазарджик

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login