Фенелът, начин на употреба

finocchio

Фенелът, наричан още резене, финокио или просто див копър, упорито си проправи пътя до масата и сърцето ни. Той е сред съставките, които или харесвате веднага заради свежия анасонов вкус, или напълно отричате – заради същия този вкус.

Той има редица положителни ефекти върху работата на стомаха, препоръчва се при лошо храносмилане, облекчава главоболието и симптомите на астма. Широко застъпен е в Средиземноморската кухня и е на особена почит в Италия. Използва се както корена, така и семената и листата.
Какво да го правим обаче?

Това ще ни обясни Майкъл Киарело – със семената ще овкуси едно свинско, което можете да споделите с приятели.  Листата вие си знаете най-добре къде да използвате. Резенето спокойно може да служи и като заместител на целината в ястията, а от корена Киарело ще направи салата с моркови и мандарини, която има „драматична презентация“.
Ето заради подобни изрази си струва да се гледа Майкъл Киарело. Всеизвестно е, че се храним и с очите, а една “драматичната презентация“  превръща в наслада и най-обикновеното ястие. Гледайте „Стопанинът на лозовата долина“ по Фиеста ТВ от 11.00, 16.30 и 21.00 ч.

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login