Fusion kitchen и Eлена Петрелийска в Miele Experience Centre

Представяме ви Fusion kitchen и Eлена, а менюто е:

Пълнена печена круша със синьо сирене и чедър, поднесена върху салата в ядлива чиния

Необходими продукти за 4 порции:

2 разполовени круши,

150 г. синьо сирене 150 г.

настъргано сирене Чедър

Микс от зелени салати за сервиране

1/2 намачкано авокадо

лимонов сок, зехтин и сол за подправяне

Начин на приготвяне:

Издълбайте разполовените круши и ги напълнете с натрошено синьо сирене. Наредете ги в тава, застлана с хартия за печене и поръсете всяка със сирене чедър. Запечете на 240 градуса за 5 мин, или до готовност. През това време почистете салатата и я смесете с пюрираното авокадо, овкусете с лимонов сок, зехтин, сол. Сервирайте като сложите от салатата в чиния , а отгоре запечената круша. 

Флан с извара, тиквички и скариди

Необходими продукти за 4-5 порции флан:

200 г извара 200 г тиквички ,нарязани на кубчета

200 мл. течна сметана за готвене

5 бр. яйца

2 с.л. нарязан на ситно копър

сол масло за намазване на формичките

12 бр. скариди (по 3 бр в порция)

бамбукови мини шишчета

Пресни листа босилек и зехтин за пестото, с което да се намажат изпечените скариди.

Начин на приготвяне:

Намажете формичките за флан с масло навсякъде (и дъното и стените). Сложете масло и малко зехтин да се загряват в тенджера и сложете вътре тиквичките да се задушават. Когато омекнат и се задушат, добавете сметаната, подправете, изчакайте съвсем са кратко и отстранете съда от котлона. Добавете извара , след като сте изчакали за няколко минути сместа да се охлади. Пасирайте. Започнете да добавяте яйцата едно по едно, като след всяко пасирате отново. Накрая подправете и с копър. Разбъркайте и сипете във намазаните с масло форми. Печете на 140 градуса в предварително загрята фурна за 30-40 мин или до готовност. Заемете се с почистването на скаридите. Подправете ги по ваш вкус и ги наредете на шишчета. Пригответе на плоча или на тиган. Извадете ги и ги намажете с босилековото песто (босилековите листа се бланшират за 30 сек във вряла вода, изваждат се и се шокират в лед. Изцеждат се, смесват се със зехтин и се пасират. Може да прецедите , ако искате по фина текстура). Сервирайте като извадите всеки флан върху чиния и махнете формата. Отгоре гарнирайте с шишче скариди.

Тимбал с фалшив ориз от карфиол

Необходими продукти за 4 порции:

1,200 кг пилешки филета, нарязани на много тънки филенца.

сол и черен пипер

0.300 г. бейби спанак

0.300 мл сметана за готвене

1 глава шалот или лук

1 глава карфиол- настъргана на ситно ренде

1 ч.л. къри на прах

1 с.л. тахан

2 с.л. лимонов сок

10 шушулки сладък пресен грах

2 моркова, нарязани на дребни кубчета

2-3 с.л. галета масло за намазване на формичките.

Начин на приготвяне:

Намажете формите с масло и облепете с галета и стените и дъното. Наредете филетата, като те трябва да се застъпват, също така трябва да покриват и дъното. Част от филетата трябва да остане навън, за да се затворят след напълване. Загрейте мазнина в съд и сотирайте нарязания на ситно шалот. Добавете спанака и задушете за кратко. Подправете. Сипете сметаната и изчакайте да се сгъсти леко. Дръпнете от котлона. Изчакайте да се охлади и след това напълнете всеки тимбал и го затворете. Поръсете с галета. Сложете да се пекат на 180 градуса за около 30 мин или до готовност. Пригответе гарнитурата като запържите настъргания карфиол, а в отделен съд задушите морковите и нарязания грах. Когато са готови ги прехвърлете в един съд,но все още оставете на котлона. подправете с къри, тахан, сол и пипер. Разбъркайте. Дръпнете от котлона и подправете с лимонов сок. Поднесете като сложите в чиния от гарнитурата, а отгоре 1 пилешки тимбал , внимателно изваден от формата.

 

Изтеглете тук 

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login