Гъби и сладкиши уикенд 10-11 октомври, с. Влахи

12072820_1632926736996170_100632098959261060_n

https://www.facebook.com/

10-11-ти октомври да учим чешки рецепти за кейкове и ако е валяло достатъчно през седмицата, ще се отправим на поход за гъби, които после може и да похапнем. Предварително записване по телефон или имейл е задължително! (http://vlahi.org/article/gybi-sladkishi-weekend-oktomvri-2015-vlahi/)

Ето и подробностите:

Нашият доброволец Мартин от Чехия, който е тук благодарение на програма Европейска доброволческа служба, Еразъм +, освен че е еколог, много обича да готви и приготвя невероятни кейкове, чиито рецепти би искал да сподели с нас.

Нашият колега и наставник Димитър Василев ще ни разкаже защо гъбите са толкова интересни, ще ни научи как да разпознаваме както добри ядливи гъби, така и опасните за консумация, а също така ще ни запознае и с удивителните им вкусови качества.

Материалите за готвенето на кейкове и манджите с гъби осигуряваме ние.

Организационна информация

Транспорт
Доброволците сами поемат пътните си до гр. Кресна, а ние осигуряваме транспорта им до Влахи и обратно. Приканваме ви да дойдете още в петък вечер или най-късно до 9.30 ч. в събота за по-добра организация на деня.

Храната
Участниците се очаква да допринесат с 10 лв. за храната по време на уикенда.

Настаняването
В общо спално помещение с 14 легла, нощувката струва 10 лв, необходимо е да си носите спален чувал. За който няма бихме могли да осигурим.

Свободно време
Носете забавни игри, а ние ще ви покажем селото, водопада, както и мечката и вълка, които живеят в съседство. Разполагаме и с китара, която ни служи вярно заедно с веселите истории и шеги около огъня.

За записване и повече информация: 0888 242 192 или natureschool@vlahi.org

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login