Горещ пунш

Пуншът е традиционна парти-напитка в много страни. Тя не изисква специални продукти за направата си, но пък дава завидни количества и постига отличен резултат, като повдига настроението и градусите на празнуващите. Родината на пунша е Индия, а в Европа навлиза през XVII-ти век, но бързо става незаменима част от всяко светско събитие. Днес много хора асоциират напитката с микс от различни видове плодов сок, комбинирани с алкохолен ликьор. Всъщност оригиналната рецепта за горещия пунш се състои от вода, чай, алкохол, захар и лимон, подправено с карамфил, канела и индийско орехче. В Англия , където напитката има може би най-много привърженици, избират бренди или вино за пунша. В Германия пък използват ром, а в Мексико – текила. Горещият коктейл се сервира в голяма дълбока купа, от която всеки може да си сипе./recepti.rozali.com

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login