Грис

gris

Грисът е висококалоричен и има голяма хранителна стойност. Усвоява се лесно от организма.

Наличието на въглехидрати и високото съдържание на глутен са основната причина този продукт да бъде предпочитан за деца и възрастни. Глутенът може да предизвика алергична реакция и да допринесе за развитието на заболявания като целиакия (глутенова непоносимост). Той прави лигавицата на червата по-тънка, което нарушава процесите на усвояване на полезните хранителни вещества. Грисът не съдържа целулоза, което го прави подходящ за консумация при заболявания на стомашно-чревния тракт в следоперативен период.

Хранителна стойност при 100гр.
Вода14.0мл.
Белтък11.3гр.
Въглехидрати73.3гр.
Мазнини0.7гр.
Калории326кал.

 

framar.bg

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login