Гро пан от Пепен

Print Recipe
Гро пан от Пепен
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Категория Закуска
Кухня Френска
Порции
Продукти
Категория Закуска
Кухня Френска
Порции
Продукти
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Сложете 4 ½ ч. ч. брашно, солта, маята и 2 ч. ч. вода в купата на кухненски робот с бъркалка за тесто. Смесете продуктите за 45 секунди на ниски обороти или докато се образува еластично тесто.Прехвърлете тестото в пластмасова купа или голяма и дълбока керамична купа или такава от неръждаема стомана. Покрийте плътно с капак или найлоново фолио и оставете да втаса на топло за 3 часа или докато удвои обема си.Натупайте тестото, като вкарвате външните ръбове навътре. Така ще изкарате въздуха от вътрешността му. Извадете тестото. Поръсете останалото брашно в купата и отново върнете тестото в нея. Месете тестото докато поеме брашното и отново стане еластично. Оформете го на гладка топка.Покрийте дъното на широка плоска тава с пергаментна хартия. Поръсете с царевичното брашно. Сложете тестото отгоре, като гледате ръбчетата му (ако има такива) да са отдолу. Покрийте го с купата и го оставете да втасва 2 часа или докато удвои обема си.Загрейте фурната на 220 градуса.Поръсете тестото с 1 с. л. брашно. Направете няколко разреза на повърхността му. Сложете тестото във фурната. Напръскайте с вода. Пръскайте няколко пъти фурната в вода по време на печенето. Печете 20 минути, намалете фурната на 200 градуса и печете още час или докато хлябът стане златисто кафяв. Охладете хляба преди рязане.
Recipe Notes

Снимка: Pinterest.com

Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login

Гро пан от Пепен

Print Recipe
Гро пан от Пепен
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Категория Закуска
Кухня Френска
Порции
Продукти
Категория Закуска
Кухня Френска
Порции
Продукти
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Сложете 4 ½ ч. ч. брашно, солта, маята и 2 ч. ч. вода в купата на кухненски робот с бъркалка за тесто. Смесете продуктите за 45 секунди на ниски обороти или докато се образува еластично тесто.Прехвърлете тестото в пластмасова купа или голяма и дълбока керамична купа или такава от неръждаема стомана. Покрийте плътно с капак или найлоново фолио и оставете да втаса на топло за 3 часа или докато удвои обема си.Натупайте тестото, като вкарвате външните ръбове навътре. Така ще изкарате въздуха от вътрешността му. Извадете тестото. Поръсете останалото брашно в купата и отново върнете тестото в нея. Месете тестото докато поеме брашното и отново стане еластично. Оформете го на гладка топка.Покрийте дъното на широка плоска тава с пергаментна хартия. Поръсете с царевичното брашно. Сложете тестото отгоре, като гледате ръбчетата му (ако има такива) да са отдолу. Покрийте го с купата и го оставете да втасва 2 часа или докато удвои обема си.Загрейте фурната на 220 градуса.Поръсете тестото с 1 с. л. брашно. Направете няколко разреза на повърхността му. Сложете тестото във фурната. Напръскайте с вода. Пръскайте няколко пъти фурната в вода по време на печенето. Печете 20 минути, намалете фурната на 200 градуса и печете още час или докато хлябът стане златисто кафяв. Охладете хляба преди рязане.
Recipe Notes

Снимка: Pinterest.com

Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login