ИСПАНСКИ ОМЛЕТ

Испанската кухня е известна с това, че често комбинира месо с различни зеленчуци, получавайки по този начин не само здравословна храна, но и храна, която е примамлива за окото.

Рецептата, която този път споделяме с вас е страхотна идея за закуска, с която представата за омлет завинаги ще се промени.

Необходими съставки:

3 супени лъжици олио

1 голям жълт лук, нарязан

50-60гр наденица, нарязана във формата на полумесеци

340гр картофи, нарязани на кубчета

сол и черен пипер

3/4 чаша магданоз, едро нарязан

10 яйца

1 чаша настърган Чедър

малка маруля

1/2 по-малък червен лук, тънко нарязан

Приготвяне:

Загрейте фурната на 200°C. Загрейте 1 супена лъжица олио в голяма огнеупорна тава на средна топлина. Добавете жълтият лук и го запържете за 5 минути.

Добавете нарязаната наденица, картофите и по 1/2 чаена лъжичка сол и черен пипер. Оставете да се готви в покрит съд, като се разбърква от време на време, докато картофите не омекнат, т.е. около 10 минути.

Добавете магданоза. Изсипете яйцата в тигана и разбъркайте, за да се съединят съставките. Отгоре поръсете Чедър и поставете съда във фурната.

Пече се докато чедърът се разтопи и получи кафяв цвят около ръбовете, т.е. около 15 минути.

Поставете листа маруля и червен лук в чинията за сервиране и ги полейте със зехтин. Нарежете омлета на парчета и сервирайте в чинията./mall359.com

Източник: bradva

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login