Италианска идилия с Лидия

LIDIA_PEOPLE1

Представата за италианските семейни жени е като за матрони, които прекарват времето си пред печката. Няма как обаче Италия да диктува модата, ако италианките се вълнуват само от готвене. Явно намират начини да си открадват малко време за ходене по магазините.

Лидия Бастианич например предлага няколко прости, вкусни и питателни рецепти с пиле, които се приготвят за по-малко от половин час, а са в състояние за нахранят гладна фамилия.

Пиле франчезе има подвеждащо заглавие, защото рецептата му всъщност е италианска – то е с тръпчив лимонов завършек, леко и хрупкаво.
Лидия ще сготви за нас и пиле с градински чай, както и с гъби и картофено пюре.

В друг епизод на обучителната си кампания Лидия ще сподели с нас тайните на успешното приготвяне на ньоки. Тук успешно можете да включите децата и да ги оставите да се поизцапат с картофеното брашно. Веднъж участват ли в приготовлението на храната, няма начин после да се цупят над чиниите.

Независимо колко време прекарват италианките в мерене на обувки и чанти, винаги намират начин да сплотят семейството около масата с някоя изкусителна гозба.

Точно тези бързи, семейни и непретенциозни ястия, Лидия не просто владее. Благодарение на тях тя стана една от най-обичаните, уважавани, а и богати жени в кулинарния свят.

„Италианска идилия с Лидия“ гледайте от 10.00, 16.00 и 20.30 ч. през седмицата по Фиеста ТВ.

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login