„Изкушението Пепен“ – този антидот на зимната апатия

Обикновено по това време на годината много ни се иска да сме другаде – в някой топъл тропически рай, на шезлонг с коктейл и тих ромон на вълни. Реалността обаче досадно често се оказва нетолерантна към тези наши желания. Тогава не ни остава друго освен да потърсим най-релаксиращото място в собствения си дом. Не, не е леглото, а кухнята. Така твърди Жак Пепен, а не някой измислен експерт по фън шуй. Готвенето е прекрасна терапия против лошо настроение. Просто извадете от хладилника каквито зеленчуци залежават вътре, вземете шепа ориз и се пригответе за едно знаменито ризото.

2009_jacques_pepin

Има моменти, когато даже на мъжете, дори през зимата им се приисква нещо постно. Затова в „Изкушението Пепен”  откриваме страхотни безмесни предложения: гъбено рагу с полента, зелен кус-кус, картофена палачинка и задушени картофи – красоти, класики и прелести, които ще ни помогнат да прогоним унинието и лошото настроение.  Както казва Труман Капоти: всеки може да обърне парче месо на скарата, виж постните ястия издават стил и изтънченост. Нека бъдем изтънчени! Нека бъдем французи, поне в кухнята!

„Изкушението Пепен“ – този антидот на зимната апатия – се предлага от 12.00, 18.00 и 22.30 ч. в почивните дни по Фиеста ТВ.

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login