Как да готвим красиво?

image.axd

Забелязали ли сте, че в последно време отвсякъде ни заобикалят красиви до невъзможност изображения на храна. Тенденция даже си има име, ни повече, ни по-малко – food porn. Кулинарната фотография не е това, готвенето и интересът към храната са на мода и това няма да приключи скоро.

frozen-berries
Сигурно ви е правило впечатление, че горските плодове изглеждат фантастично на страниците на списанията, но у дома е почти невъзможно да постигнете тези ефектни лъскави или заскрежени повърхности. Нед Бел обаче знае тайната и този път тя не е Фотошоп.

Close-up of fresh bluberry, raspberry, and blackberry with green leaf on white background. Selective focus.

Close-up of fresh bluberry, raspberry, and blackberry with green leaf on white background. Selective focus.

 

Майстор Бел ще ни покаже простите трикове, благодарение на които ягодите, касисът или къпините ще заискрят в пълен блясък. Той ще сподели с нас рецептата си за сюблимен плодов терин, както и няколко фруктови соса, които можем да използваме върху телешко и дори за бургери. Не бива да подминаваме и факта, че плодовите специалитети са леки, нискокалорични и се приготвят бързо.
Гледайте „Майстори готвачи“, попивайте кулинарна култура от извора, всеки делничен ден от 15.00 и 19.30, както и през уикенда от 18.00, 22.00 и 23.30 ч.

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login