Как да обелим яйце, чесън и картоф за секунди

Беленето е може би най-досадната част за кулинарите!

Яйцата са едни от неприятните за белене продукти. Черупките им понякога са просто непоносими и единственото, което успяваме да направим, е да ги нароним, което е голям проблем. Особено, ако трябва да послужат за украса или рецептата изисква да са цели.

Вижте обаче един трик, с който ще запазите сварените яйца цели. Той ще накара цялото семйство да се включи в беленето, най-вече децата.

Ако ви предстои да приготвите рецепта, която изисква голямо количество чесън, не си играйте да го белите скилидка по скилидка. Просто вземете две купи за салата, сложете чесъна между тях и разтресете. Ефектът е невероятен и много ефективен. Освен това, отнема само няколко секунди.

Беленето на картофи понякога е голяма досада, имайки предвид малките люспички, които се разпиляват из цялата кухня и залепват по ръцете ни. Има много лесен начин за белене -след като сварите картофите, не ги оставяйте да изстиват известно време, а веднага ги потопете в ледена вода за няколко секунди, след което просто издърпайте обелката. Безумно лесно и бързо.

Източник: Актуално

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login