Как да си направим домашно кисело мляко

Milk Jug and Class on White Background

1 л. прясно мляко се сварява и се оставя да се охлади, но не много а само докато му се отдели отгоре мазнината. После тази мазнина се маха и млякото се налива в буркани – един или два. Трябва да е топло – търпимо на допир.
В една чаша /около 150 гр /се разбива много добре една чаена лъжица кисело мляко /за 0,5 л буркан а за 1л – една супена лъжица кисело мляко/. Постепенно от прясното мляко се взема по малко и се слага в чашата с киселото и се бърка. Така докато се напълни чашата. После леко се излива в буркана и се разбърква. Затваря се и се загъва много добре първо с вестник и след това с някакъв вълнен парцал. Оставя се така около три часа и се прибира в хладилника.http://www.vzonata.com/

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login