Как да си направим цвете за торта от червен шоколад за моделиране

Как да си направим цвете за торта от червен шоколад за моделиране? Следвайте стъпките:

img_9952-001

http://tarttokig.wordpress.com

1. Разточете една топка от шоколад за моделиране – приблизително 3 см в диаметър, но ако искате можете да го направите и по-голям или по-малък!

img_9886
2. Разточете дълга, тънка ивица от шоколада на около 2 милиметра в диаметър. Нарежете я на равни парчета.

img_9883

img_9901

3. Разточете единия край на всяко парче и ги наложете  върху топката. Оставете малко пространство в центъра.

img_9893
4. Повторете стъпка 2-3, докато направите  3-4 реда на цветето.
5.  Добавете още две редици от венчелистчета, но този път  ги изравнете върху подложката, на която работите.

img_9906

6.  Добавете  още един  ред венчелистчета от същия размер, но този път, оставете малко място между този ред и предходните.

img_9909
7. Сега можете постепенно да увеличите дебелината  на листенцата. Продължете да прибавяте листенца, докато не сте доволни от размера.

img_9914
8. Украсете  центъра с черен блясък на прах, и сте готови!

img_9962-001

Надяваме се, урока да ви е харесал и че ще го пробвате!

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login