Как се белят Бадеми

Бадемите предвидени за белене се изсипват в тенджера с вряща вода. Варят се 1-2 минути, от момента на завиране. Тенджерата се сваля от огъня. Бадемите се изваждат на порции от водата с помощта малка цедка. Люспата на бадемите се отделя лесно, когато ядката се претърка между пръстите. Ако имате затруднения с отделянето на люспата (което е рядкост, но би могло да се случи), това означава, че е бадемите ви трябва да киснат повече време в горещата вода. Обелените бадеми да се слагат върху кухненска хартия или кърпа, която да попива водата.

След като приключите със всички предвидени за белене бадеми, подменете кърпата върху която сте ги натрупвали в процеса на работа. Разстелете ги на равномерен слой и ги оставете така (на стайна температура) докато изсъхнат. Обикновено 24 са достатъчни./mycookingbookblog.com

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login