Как се пекат фъстъци

Фъстъците се измиват със студена вода и се прехвърлят в цедка, за да се отцедят от излишната вода. Аналогично, сухите ядки се смесват с разбит белтък, така че да се навлажнят и да може солта и брашното да полепнат по ядките. Брашното и солта се смесват и с тях се наръсват влажните от водата (или от белтъка) ядки. Разбъркват се така, че солта и брашното да полепнат по повърхността им. Разстилат се в подходяща тава и се запичат във фурната предварително затоплена на 180ºС. Пекат се за около 12-13 мин., като често се разбъркват. Когато се извадят от фурната са меки, но когато изстинат се втвърдяват.

Добре е веднага да се прехвърлят в друг съд, понеже тавата е гореща и печенето продължава, ако останат в тавата, трябва да продължите да ги размесвате, докато се охладят. Да ви е сладко!/mycookingbookblog.com

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login