Как се прави компот от пъпеш

0462029001441014888_492794_600x458_actualno

 

Необходими продукти:

– пъпеш

– захар

– лимонена киселина

Начин на приготвяне:

Изберете твърд и хубав пъпеш. Обелете го и го почистете от семките (за които все по-често чуваме, че били много полезни да се консумират и сурови), махаме и меката част около тях. Пъпешът се нарязва на квадратчета и веднага се слагат в бурканите като се пълнят малко над половината. Залива се със захарен сироп от 1 л. вода, 300 гр. захар и 6 гр. лимонена киселина. Сваряваме го и още горещ го сипваме в бурканите. Стерилизираме 20 мин. при 90 градуса и готово!

Източник: Актуално

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login