Как се прави сладкарско лепило (Edible Glue)

Всичко което ви е необходимо:

  • малко бурканче или нещо друго подходящо, в което да се приготви и съхранява лепилото 
  • 2 супени лъжици вода със стайна температура
  • 1 чаена лъжица Tylose Powder

Начин на приготвяне:

Замерете водата и я налейте в малко бурканче или нещо друго подходящо с капак. Добавете Tylose Powder и с помощта на дървена клечка (по лъжица би полепнало доста, затова ползвам клечка), прахообразната смес се натиска навътре във водата.

Затворете бурканчето с капачката и разтръскайте енергично за около 30 секунди.

Ще видите, че водата се е желирала леко, но прахообразната смес не се е разтворила напълно и във бурканчето плуват едри парчета. Не се притеснявайте, това е нормално! Оставете бурканчето за около 30 минути на стайна температура. След това го разклатете енергично. Нещата  няма да се подобрят особено и във вътрешността ще продължават да плуват „бели парцали“. Приберете в хладилника за 1 нощ.

На другия ден сместа ще е станала кристално бистра (белите парцали ще са се разтворили) и консистенцията и ще е като желе. Когато не се ползва се държи добре затворено в хладилник. Ако е гъсто може да се разреди с вода, като се добавят по няколко капки наведнъж.

За тези, които не могат да се снабдят с този продукт, има и други варианти за залепяне на елементи от захарно тесто, макар че не са толкова ефективни. В зависимост от това какво точно се прави може да ползвате малко количество вода, в което се потапя четка (за рисуване) и се отцежда, да не е съвсем мокра. За същата цел може да се ползва разбит с вилица яйчен белтък или глюкоза. /mycookingbookblog.com

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login