Как се приготвя чай от жълт кантарион

11супена лъжица от билката се запарва в 200-300 мл вряла вода. Престоява 15-20, до 30 мин. Прецежда се и се пие.
Не консумирайте жълтия кантарион, ако е киснал по-дълго време от посоченото. Повечето билки стават вредни, ако са престояли във водата. Винаги спазвайте указанията за приготвяне на всеки тип билка.

Основната съставка на жълтия кантарион е  хиперицин.  Хиперицинът има успокояващо действие и благодарение на него билката се бори успешно с леки видове депресии и психични неразположения. Редовната консумация на жълт кантарион подобрява цялостно кондицията и настроението на човек, справя се с постоянната потиснатост, която много хора изпитват. Отразява се добре на хора с прекалено напрегнат начин на живот, които често се изнервят и стресират.

Жълтият кантарион помага при язвена болест и гастрит, болест на дванайсетопръстника. Всички стомашни неразположения и болести се повлияват добре от действието на жълтия кантарион, защото той успокоява симптомите и лекува рани и възпаления. Чай от жълт кантарион помага при киселини, газове, гадене, колики, лошо храносмилане, диария./zdrave.rozali.com

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login