Какаото залъгва глада

Суровите какаови зърна са едно от най-успешните помощни средства по време на диета, защото притъпяват непрестанното усещане за глад, без да носят на организма излишни калории.

За България каковите зърна са все още почти непознат продукт. Специфичният им, леко горчив вкус не би допаднал на всеки от първия път, но след като веднъж свикнете, суровото какао може да стане незаменима част от дневната ви диета. Още повече, че в определена степен вкусът им се доближава до този на кафето.

За да усетите най-пълно вкуса на каковото зърно, поставете едно в устата си и го задръжте за малко, без да дъвчете. След като се овлажни от слюнката, бавно го сдъвчете, за да усетите неповторимия му аромат и вкус.

Суровото какао има и друг плюс – зърната от екзотичното растение са изключително бедни на калории в сравнение с другите подобни продукти, но едновременно това са богати на витамини, магнезий, калций, протеини и полезни мазнини, както и на фибри. Редовната консумация носи усещане за бодрост и повече движение.

За приготвянето на различни сладкиши, които трябва да са едновременно вкусни, но и диетични, се препоръчва счукването на какаовите зърна в хаванче и след това добавянето им към различни специалитети.

Особено ефикасна е употребата на сурово какао по време на диета за отслабване, защото то е изключително засищащо и консумацията само на няколко зърна гарантира ситост за дълго време. Освен това, зърната не предизвикват желанието да се консумира още и още, както например се случва след консумацита на млечен шоколад (твърде богат и на захар).

Свойството на суровото какао бързо да създава усещане за ситост го прави идеален продукт за подсилване в забързания работен ден, по време на разходка или пътуване./dieti.info

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login