Карамелизирани дюли с лимонов сок

Необходими продукти:

3-4 средни дюли
1 лимон
200 грама захар на пясък
200 милилитра вода
високомаслена сметана за разбиване (за поднасяне)

Начин на приготвяне:

Обелете дюлите.


Разрежете ги на две части и почистете от вътрешността със семената.


Запазете семената, те ще се използват по-късно.


Подредете половинките в тава и засипете със захарта.


След това изцедете върху плодовете сока от лимона и поръсете отделените семена (те ще придадат на десерта неповторим аромат и розов оттенък).
Поставете съда на бавен огън за около час, като затворите с капак, който покрива около 2/3 от тавата.
Ако течността се изпари, долейте малко вода.


След час дюлите ще бъдат меки, но истинската сладост ще се появи, когато семената започнат да отделят цвета си.


Оставете плодовете да се охладят и поднесете с разбитата сметана.


Добър апетит!

Източник: Фрамар

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login