Кедрово масло

Кедровото масло, получено чрез студено пресоване, е по-ценно, защото има приятен нежен аромат и е богато на лечебни свойства. Цветът му е кехлибарено-златист, съдържа голямо количество естествен протеин, наситено е с жизненонеобходими мастни киселини. В състава на протеина влиза аминокиселината аргинин, който е нужен на младия и развиващ се организъм. Затова кедровото масло е подходящо за деца, юноши, бременни жени и за всеки, който иска да запази своите красота и младост. Продуктът, получен чрез горещо пресоване намира широко приложение в медицината, козметиката.
Полезни свойства
Кедровото масло се усвоява лесно от организма както на възрастни, така и на деца. То е полезно, защото в състава му влизат витамини, микроелементи, полезни мазнини и аминокиселини. Витамините Д и от група В в него нормализират ЦНС, подобряват качеството на кръвта, обогатявайки я с червени кръвни телца – левкоцити. Редовната употреба на продукта помага да се избегне авитаминоза на витамин В. Съдържанието на витамин Е в маслото е два пъти повече от това в кокосовото и в зехтина. Витамин Е активен антиоксидант, който понижава холестерола в кръвта. Освен това в продукта има и много витамин F, който е два пъти повече, отколкото в рибеното масло. Витамин Е действа благоприятно върху имунната система на човека, укрепвайки организма и предпазвайки го от проникването на респираторни инфекции. Също повишава лактацията при кърмачките и предотвратява развитието на атеросклероза.
Кедровото масло притежава противовъзпалителен и заздравяващ рани ефекти. Редовната консумация на кедрови ядки и масло стабилизира всички висши психични процеси – подобрява паметта, повишават се умствената и физическата работоспособности, премахва се синдрома на хроничната умора. Маслото от кедър извежда от организма токсините, тежките метали, радионуклидите и възстановява обменните процеси. Продуктът се използва широко в козметиката – на негова основа се приготвят много укрепващи маски за коса, подхранващи кремове, употребява се като средство за заздравяване и бърз растеж на ноктите.
Противопоказания
В случаи на индивидуална непоносимост към маслото или при алергични реакции, предизвикани от лекарствени продукти на основата на иглолистни растения.

ХРАНИТЕЛНА СТОЙНОСТ ПРИ 100ГР.
Вода 0.0 мл.
Белтък 0.0 гр.
Мазнини 100.0 гр.
Вългехидрати 0.0 гр.
Калории 890 кал.

framar.bg

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login