Кога да похапваме

Ако искаме да се храним здравословно, като едновременно с това се опитваме да освободим менюто си от излишните калории, едно от елементарните и основни правила, които следва да спазваме е, че всеки продукт трябва да се употребява в подходящото време.

За първото хранене от деня особено са подходящи макаронените изделия или овесените ядки. Тези продукти съдържат сложни въглехидрати и затова не са подходящи за вечеря или за похапване между две хранения. През първата половина от деня могат да се ядат и плодове, както и продукти, съдържащи скорбяла – например различни видове крем. Ако не можете да се лишите от бисквитка или лъжичка мед, то задоволявайте своите потребности от тях през първата половина от деня. Всичко, което съдържа прости въглехидрати – захар, мед, бонбони, пасти, трябва да бъде изядено до 15 часа.

Подходящи за лека закуска през това време са плодовете: сливи, киви, ябълки, круши, но не изяждайте повече от 2 плода. Специалистите ги препоръчват и на тези, които имат проблеми със стомашно-чревния тракт. Ако обаче се стремите да намалите теглото си, плодовете трябва да влизат само в основното ви хранене./zdrave.bg

 

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login