Конопено семе

?????????????????????

Конопът, който се произвежда за използване в производството на храни, не съдържа тетрахидроканабинол – активна съставка на марихуаната. Такъв продукт се характеризира с идеалното съотношение (примерно 3:1) мастни киселини Омега 6 и Омега 3. Когато тези важни киселини са в такива пропорции, се проявява противовъзпалителен ефект, който помага да се предотвратят някои заболявания (диабет, заболявания на сърцето и имунната система).

Освен това, конопеното семе е богато на гама-линоленова киселина и мастна киселина Омега-6, което може да предотврати възпаления и да подобри състоянието на кожата. Високото съдържание на аргинин в тези семена е в състояние да намали риска от развитието на сърдечно-съдови заболявания. В състава им влиза и витамин Е, който в качеството си на антиоксидант помага за неутрализирането на свободните радикали.

От стрити семена във воден разтвор се получава т. нар. конопено мляко, което е болкоуспокояващо, отлично диуретично и противовъзпалително средства. Маслото от конопа спасява от инсулти и тромбози. В народната медицина растението намира широко приложение за премахване на болката, успокоително и лек срещу кашлица. Конопеното семе е източник и на витамини А, С, Д и от група В ((В1, В2, В3, В5, В6, В9). Магнезият в състава и комплексът от незаменими аминокиселини помагат за по-бързото възстановяване след тежка физическа работа, за запазването на енергийния баланс по време на стрес.

Хранителна стойност при 100гр.
Вода10.0мл.
Белтък30.0гр.
Въглехидрати15.0гр.
Мазнини41.0гр.
Калории510кал.
Витамини и минерали
С, Д, В1, В2, В3, В5, В6, В9

framar.bg

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login