Коя е родината на спагети Болонезе?

SpagBol

Мортадела, прошуто, колатела, салам – знаете ли откъде започва любовната афера на Болоня с месото? Келтите заселили Емилия Романя, както после станала известна тази част от Италия, и научили местните да отглеждат прасета. Така италианската традиция в месото датира от 2 хил. години.

Обаче спагетите болонезе не са мade in Bolognia. Eдин италианец никога не би смесил месния доматен сос със спагети. Рецептата за spag bol, както галено я наричат оттатък океана, всъщност е измислена в Америка.

Тези интересни факти ще научите от престоя на Тод Инглиш в Болоня. Защо ни е подобна информация може да попита някой. Защото овкусява вечерята, пък и колкото повече знаем за храната си, толкова повече се учим да я ценим. А храната повече от всичко друго казва кои сме ние и откъде идваме.

Пътешествайте с Тод Инглиш и неговите „Кулинарни приключения“ през почивните дни от 23.00 ч. по Фиеста ТВ.

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login