Кулинарните приключения на Тод Инглиш

„Мексиканската храна е повече от убийствено лют сос и пържен боб, тя е традиция, предавана с поколения” – дори само заради това откровение си струва да обърнете внимание на Тод Инглиш, един от водещите кулинарни експерти на Западното полукълбо.

ToddEng

Като всеки задълбочен изследовател Инглиш тръгва от основите, а именно хляба – в този случай тортиля или тестена питка. Тод гостува на една достопочтена мексиканска матрона, която прави възхитителни тортили на примитивно кюмбе направо на улицата. Пътешествието из Туксон, Аризона продължава в търсене на съвършеното севиче – т.е. кисела марината с лайм, която пресича белтъка на прясната морска храна. Владетелят на рецептата щедро издава на Тод тайната съставка: „сос американа”, демек най-обикновен кетчуп!

index

Инглиш посещава и ресторант, който приготвя друг прочут мексикански специалитет – сушено месо или „карне сека”, което, оказва се, участва в широк диапазон ястия.

Не пропускайте лютата мексиканска глава от „Кулинарните приключения на Тод Инглиш” от 10.00, 16.00 и 20.30 по Фиеста ТВ.

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login