Кварталът на Кулинарния дракон

martin_yan

Кварталът на Кулинарния дракон

Знаете ли защо китайската храна се сервира на хапки? Понеже е нелюбезно да караш сътрапезниците да си режат сами. Освен това китайците смятат ножа и вилицата за оръжия, тъй че е почти варварско да ги слагаш на масата.  До ден-днешен китайският етикет повелява да се яде с пръчици, но пък е недопустимо да ги забодеш в средата на купата с ориз, защото това предвещава беди.

Тези правила важат както на територията на Поднебесната империя, така и из многобройните китайски квартали по цял свят.
Въпреки, че отдавна не са някогашните тайнствени  и мистериозни места, днес китайските квартали продължават да крият своите богатства от тълпите туристи и пришълци, независимо дали са в  Сан Франциско, Лондон или Сингапур. Кулинарния дракон Мартин Йен обаче притежава ключа за нефритовото ковчеже на фюжън кухнята. Като един съвременен Марко Поло майстор Йен чертае своя  Път на коприната, въоръжен с тиган, сатър и приповдигнато настроение.  С обезоръжаваща невинност той успява да изкопчи тайните на десетки готвачи и после да претвори ястията им, оставяйки личния си отпечатък.

Възползвайте се от добрите страни на глобализацията, снабдете се с нужните продукти и следвайте майстор Йен, големия популяризатор на азиатската кухня, или просто откликнете на поканата да надникнете в Чайнатаун – толкова добра възможност не е за изпускане.

 

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login