Кюфтенца от печен чесън и къдраво зеле

kuftenca-770x360

Необходими съставки:

  • 1 ¼ чаша ядро смляни вафлени крекери с елда без глутен (Orgran)
  • многозърнести крекери с печен чесън
  • 750 грама постно говеждо месо, смляно
  • 1 чаша ситно нарязано къдраво зеле
  • малка глава лук, нарязана на кубчета
  • ¼ чаша настърган Пармезан
  •  1 яйце, разбито
  • ½ чаена лъжица морска сол
  • ¼ чаена лъжица черен пипер
  • 3 супени лъжици зехтин
  • 4 чаши доматен сос от буркан
  • ¼ чаша назяран пресен магданоз

Начин на приготвяне:

  1. Сложете крекерите в пасаратор и ги направете на едри парчета.
  2. В голяма купа смесете говеждото месо, къдравото зеле, лука, пармезана, яйцето, солта и пипера.
  3. След това добавете в голямата купа натрошените на едро крекери. Разбъркайте добре.
  4. Оформете кюфтенца с диаметър около 5 см.
  5. Затоплете зехтина в голям тиган. Пържете кюфтетата на среден огън. Те трябва да станат кафяви на цвят. Необходими са около 6 минути за всяка страна на кюфтетата.
  6. Налейте доматения сос към готовите кюфтета и разбъркайте внимателно. Посипете с нарязания на ситно пресен магданоз.
  7. Сложете капака на съда и намалете силата на котлона. Оставете да къкри до пълна готовност на кюфтетата – около 15-20 минути. Разбъркайте няколко пъти през това време.
  8. Сервирайте с безглутенова паста или паста от кафяв ориз.

Източник – http://lifestore.bg/

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login