Лекота и радост от Дейвид Роко

david_black_jacket
Балканската кухня с право се гордее с чудесните си зимни ястия: зелеви сърми, капама
и кавърма. Обаче ако от Коледа насам все това ядете, може малко да са ви омръзнали. В
случай, че искате да опитате нещо ново, което хем да е питателно, хем да не се прави
трудно, опитайте капоната.
Това е традиционно ястие от Южна Италия. Можете да го приготвите с кайма или без –
само с патладжани. Ако сте авантюристично настроени, добавете му накрая и малко
черен шоколад, за да има интрига в завършека, а ако ви се струва прекалено – спестете
си го.
Няма нужда са си записвате точни пропорции, готви се на принципа quanto bаsta, те.
Колкото трябва.
Може би се досетихте, че авторът на ястието е Дейвид Роко, човекът, с когото в кухнята
влизат лекотата и веселието, а каква по-добра подправка в студените зимни дни?
Гледайте „Сладкият живот на Дейвид Роко“ от 10.30, 16.30 и 20.30 в почивните дни по
Фиеста ТВ.

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login