Лесни сладки с тиква

Когато дойде есента, не можем да не приготвим нещо вкусно с тиква. Сварена или печена тиквата е изключително полезна, но е тривиална

Това е една рецепта, която е лесна, сполучлива и изключително вкусна. Знаете колко е полезна добре узрялата тиква.

Научих я преди години от семейство, което се прибра от работа в чужбина.

Необходими продукти:

150 гр. краве масло

1 ч.ч. захар за тестото и още 2-3 с.л. за тиквата

1 яйце

1 1/2 ч.ч. брашно

сварена тиква

канела

Приготвяне:

Първо трябва да сварите тиква.

Сложете в съд с вода тиква, обелена и нарязана на резени.

След като тиквата се свари, но не трябва да бъде преварена, а по-скоро леко сурова, защото ще я нарежете на малки парченца като продуктите за Руска салата.

Докато тиквата се вари на котлона, вие трябва да приготвите маслено тесто.

Кравето масло трябва да е омекнало на стайна температура.

Прибавете към него захарта и смесете добре. Прибавете яйцето и разбъркайте с миксера.

Накрая прибавете пресятото брашно.

Тестото свийте в найлон или в найлоново фолио и оставете за 1 час да стегне в хладилника.

След 1 час разточете тестото и оформете кръгчета. Може да използвате чаша с по-голям отвор.

Сварената и нарязана тиква смесете с 2-3 с.л. захар (може да използвате пудра захар) и канела.

Във всяко кръгче от тестото сложете тиква и свийте като малко вързопче.

Сложете в предварително загрята фурна и печете, докато тестото се изпече, защото сложената тиква е предварително сварена.

По желание преди печене можете да ги намажете с разбит жълтък и да ги наръсите с кристална захар.

Милена Христова

Източник: ТОПактуално.ком

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login