Ликьор

cocktails87

Ликьорът е сладка алкохолна напитка, в чиито състав влизат захар, мед, глюкоза, плодове, сокове, ароматизатори, етерични масла и други. Този продукт е създаден през 13 век от монасите и алхимиците, преди всичко, с лечебна цел. Ползата от него се състои в наличието на билки и плодове, които запазват своите лечебни свойства.

Вредата от ликьора

Понякога, някои билки, плодове и други природни дарове в състава на ликьорите, не са особено полезни и дори вредни в определени комбинации, затова внимателно подбирайте вида напитка, която купувате.

Едно от най-използваните растения за направата на ликьор е ментата. Нейното основно свойство е да премахва камъни в бъбреците. Освен това, ежедневната консумация на тази напитка (в малки количества) е полезна при стомашни заболявания.

Съществуват най-различни видове ликьори, базирани на различни основи, което определя различните вкусове и полезни свойства в зависимост от състава:

– на основата на билки

– на базата на плодове

– от ядки

– яйчен ликьор

– крем-ликьори

В таблицата по-долу са посочени приблизителни стойности за плодов ликьор.

Хранителна стойност при 100гр.
Вода70.0мл.
Белтък0.0гр.
Въглехидрати28.0гр.
Мазнини0.0гр.
Калории215кал.

framar.bg,recepti.ezine.bg

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login